Махінації на 206 млн грн: в Укрзалізниці викрили новий епізод корупції

До кримінальної відповідальності за корупційні злочини притягується майже кожен очільник філії "Центр забезпечення виробництва" УЗ за період з 2015 року й донині.
Махінації на 206 млн грн: в Укрзалізниці викрили новий епізод корупції
Офіс Укрзалізниці / facebook.com/Ukrzaliznytsia

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили новий випадок масштабної корупції в АТ "Укрзалізниця" - махінації на суму 206 млн грн при закупівлі газу. Наразі підозрюються 4 особи. Про це повідомила пресслужба НАБУ.

Читайте також:

Як розповіли у відомстві, основа схеми - базовий договір закупівлі, до якого постійно підписувались додаткові угоди.

"Це використали співучасники злочину, щоб не проводити відкритих торгів та систематично купувати газ за завищеними цінами. Цінова різниця розподілялася між учасниками оборудки", - йдеться в повідомленні.

nabu.gov.ua

Зазначається, що схема діяла з 2016 по 2020 роки, а розслідування розпочалося в лютому 2020 року.

Читайте також:

Наразі до кримінальної відповідальності за корупційні злочини притягується майже кожен очільник філії "Центр забезпечення виробництва" АТ "Укрзалізниця" за період з 2015 року й донині. Загалом 8 осіб. Філія здійснює централізовані закупівлі для УЗ.

"НАБУ неодноразово зверталось до уряду з рекомендаціями щодо усунення причин і умов, які сприяють корупції в УЗ. Надані рекомендації залишаються актуальними", - додали в Агентстві.

Раніше ми писали, що в Укрзалізниці ліквідували схему розкрадання 250 тонн дизпалива в локомотивному депо Одеса-Сортувальна.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK