В Україні продовжили держрегулювання цін на продовольчі товари

Урядом продовжено державне регулювання цін на продовольчі товари в період воєнного стану.
В Україні продовжили держрегулювання цін на продовольчі товари
Ілюстративне фото / Getty Images

Кабінет Міністрів ухвалив постанову №650, якою передбачено продовження державного регулювання цін на окремі види продовольчих товарів у період воєнного стану та трьох місяців після його припинення чи скасування. Про це повідомили в Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Читайте також:

Як повідомили у відомстві, регулювання цін протягом зазначеного періоду здійснюватиметься шляхом встановлення граничного рівня торговельної надбавки (націнки) у розмірі не більш як 10% на обмежений перелік продуктів харчування, а саме:

  • борошно пшеничне вищого сорту;
  • молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці);
  • яйця курячі категорії С1;
  • птицю (тушки курячі, четвертини тушки курячої);
  • олію соняшникову рафіновану;
  • хліб житньо-пшеничний;
  • батон.

"При цьому з метою усунення надмірного тиску на бізнес урядом прийнято рішення щодо скасування процедури декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість та товари протиепідемічного призначення", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем закінчення карантину, встановленого Кабінетом Міністрів із метою запобігання поширенню на території України COVID-19.

Раніше ми писали, що в Україні з 1 липня завершується дія карантину та режиму надзвичайної ситуації у зв'язку з пандемією коронавірусу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK