Чи варто очікувати на дефіцит продуктів в Україні через підрив ГЕС - відповідь Мінагро

Унаслідок підриву Каховської ГЕС Україна втратить певну частину врожаю зернових, але ці втрати не будуть критичними.
Чи варто очікувати на дефіцит продуктів в Україні через підрив ГЕС - відповідь Мінагро
Ілюстративне фото / Getty Images

У 2023 році українці не відчують критичного дефіциту агропродукції через підрив Каховської ГЕС та затоплення Півдня. Про це в ефірі телемарафону заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства Віталій Головня, передає "Укрінформ".

Читайте також:

"Критичного дефіциту продукції цього року ми не відчуємо. Тому що минулого року ми втратили значну частину земель сільськогосподарського призначення у цьому регіоні, і наші фермери змогли переорієнтуватися. Зокрема, інші регіони взяли на себе значний обсяг виробництва, особливо овочевого", - сказав він.

За словами заступника міністра, унаслідок підриву Каховської ГЕС Україна втратить певну частину врожаю зернових, але ці втрати не будуть критичними.

Читайте також:

"Загалом ми втратимо певний обсяг зернових, але основна частина зрошувальних земель на Півдні знаходиться на лівобережжі Дніпра. Правобережні території є так званою сірою зоною. Фермери і так небагато там вирощували, тому що там постійно то "прильоти", то бойові дії. Тож гірше, ніж торік, у цьому році там точно не буде", - зазначив Головня.

Раніше ми писали, що українцям рекомендують найближчим часом утриматися від придбання та вживання в їжу свіжовиловленої риби не лише в Херсонській області, а й в інших регіонах, які постраждали внаслідок руйнування Каховської ГЕС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK