Кремль порушив право на вільне судноплавство: Україна відповіла на погрози РФ у Чорному морі

Україна відповіла на блокаду Росії в Чорному морі.
Кремль порушив право на вільне судноплавство: Україна відповіла на погрози РФ у Чорному морі
В Україні зробили заяву про рух російських суден Чорним морем / EPA/UPG

З 21 липня всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря в напрямку морських портів РФ й українських морських портів, що знаходяться на тимчасово окупованій території України, можуть розглядатися як такі, що перевозять вантажі воєнного призначення. Про це повідомили в Міністерстві оборони України. 

Читайте також:

Як заявили в Міноборони, РФ вкотре брутально порушила універсальне для усього світу право на вільне судноплавство та свідомо підриває продовольчу безпеку, прирікаючи на голод мільйони людей.

"Міністерство оборони України попереджає, що з 00:00 21 липня 2023 року всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря в напрямку морських портів Російської Федерації та українських морських портів, що знаходяться на тимчасово окупованій Росією території України, можуть розглядатися Україною як такі, що перевозять вантажі воєнного призначення з усіма відповідними ризиками", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Крім того, з 05:00 20 липня 2023 року судноплавство в районах північно-східної частини Чорного моря та Керч-Єнікальською протокою України заборонене як небезпечне. Відповідна навігаційна інформація для мореплавців вже оприлюднена.

"Доля крейсера "Москва" доводить, що Сили оборони України мають необхідні засоби для відсічі російської агресії на морі", - зазначили в Міноборони.

Читайте також:

У міністерстві наголосили, що Кремль перетворив Чорне море на зону небезпеки, відкрито погрожуючи цивільним суднам, які перевозять продукти харчування з українських портів, здійснюючи ракетні обстріли та атаки дронами на цивільну інфраструктуру в мирних містах, навмисно створюючи військову загрозу на торговельних маршрутах.

Раніше ми писали, що всі судна, що прямують в українські порти з 20 липня, будуть розглядатися РФ "як потенційні перевізники вантажів воєнного призначення".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK