За десятками фішингових атак на Microsoft стоять російські хакери - Reuters

Хакерська група, що стоїть за цією діяльністю, базується в Росії, а уряди Великобританії та США пов'язали її зі Службою зовнішньої розвідки країни.
За десятками фішингових атак на Microsoft стоять російські хакери - Reuters
Ілюстративне фото / depositphotos

Пов'язані з російським урядом хакери атакували десятки глобальних організацій, які прагнуть вкрасти облікові дані з чатів Microsoft Teams, видаючи себе за технічну підтримку. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також:

За даними Microsoft, з кінця травня ці "цілеспрямовані" атаки торкнулися "менше 40 унікальних глобальних організацій" і додали, що компанія проводить розслідування. Хакерська група, що стоїть за цією діяльністю, відома в індустрії як Midnight Blizzard або APT29. Вона базується на Росії, а уряди Великобританії та США пов'язали її зі Службою зовнішньої розвідки країни.

"Організації, націлені на цю діяльність, ймовірно, вказують на конкретні цілі шпигунства Midnight Blizzard, спрямовані проти уряду, неурядових організацій, ІТ-служб, технологій, дискретного виробництва та медіа-секторів", - зазначили дослідники.

Дослідники повідомили, що хакери створили домени та облікові записи, які виглядали як служба технічної підтримки, і спробували залучити користувачів Teams до чатів та змусити їх схвалити запити багатофакторної автентифікації (MFA).

Раніше повідомлялося, що в Маріуполі отруїлися 17 офіцерів РФ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK