В Україні спростили зміну постачальника для непобутових споживачів газу

Відтепер для укладення договору постачання газу з новим постачальником непобутовим споживачам більше не потрібно надавати довідки про відсутність простроченої заборгованості.
В Україні спростили зміну постачальника для непобутових споживачів газу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

На засіданні 8 серпня 2023 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ухвалила рішення, яке спрощує процедуру зміни постачальника для непобутових споживачів природного газу. Про це повідомила пресслужба НКРЕКП.

Читайте також:

Відповідною постановою регулятора внесені зміни до Кодексу газотранспортної системи та Правил постачання природного газу.

"Відтепер для укладення договору постачання природного газу з новим постачальником непобутовим споживачам більше не потрібно надавати жодних довідок про відсутність простроченої заборгованості або отримувати письмові дозволи на перехід від діючого постачальника", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

За наявності домовленостей між непобутовим споживачем та новим постачальником щодо умов постачання природного газу в рамках договору новий постачальник реєструє за собою такого споживача на інформаційній платформі оператора газотранспортної системи без участі або підтвердження з боку діючого постачальника.

Водночас зазначені зміни не звільняють непобутових споживачів від обов'язку виконувати свої фінансові зобов'язання перед постачальниками за договором постачання природного газу, а також не дають права постачальникам виставляти рахунки за поставлений природний газ споживачам, які не надавали згоду таким постачальникам на вчинення дій зі зміни постачальника.

Читайте також:

"...таке рішення правильним чином надає право непобутовим споживачам змінювати постачальника за наявності заборгованості, що забезпечить розширення прав споживачів та сприятиме захисту їх інтересів на ринку природного газу", - додали в НКРЕКП.

Раніше ми писали, що 27 червня 2023 року НКРЕКП встановила граничні ціни на електроенергію для бізнесу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK