Проблеми з обміном "зношених" доларів: у НБУ фіксують нормалізацію ситуації

Тепер задача довести українцям, що банкноти іноземної валюти мають однаковий еквівалент вартості незалежно від року випуску чи дизайну.
Проблеми з обміном "зношених" доларів: у НБУ фіксують нормалізацію ситуації
Ілюстративне фото / Getty Images

Спільні зусилля Національного банку України та учасників ринку сприяли нормалізації ситуації з обміном готівкової іноземної валюти. Про це заявив заступник голови НБУ Юрій Гелетій на зустрічі з представниками банківського та небанківського секторів.

Читайте також:

Гелетій повідомив, що Національний банк скасував перелік ознак незначного зношення банкнот та забезпечив можливість для небанківських установ знімати кошти з їх рахунків у банках без обмежень для підкріплення власних кас.

Зі свого боку учасники ринку розповіли про вжиті ними заходи для врегулювання нагальних питань обміну готівкової іноземної валюти.

Читайте також:

"Активізація співпраці між банківськими й небанківськими учасниками ринку та їх злагоджена командна робота також має позитивний вплив на ситуацію. Тепер наше спільне завдання - на практиці продемонструвати клієнтам, що всі справжні банкноти іноземної валюти мають однаковий еквівалент вартості незалежно від року випуску чи дизайну", - підкреслив заступник голови НБУ Олексій Шабан.

Під час заходу також наголошувалося на необхідності налагодити активнішу взаємодію небанківських фінансових установ із банками в питаннях роботи з банкнотами іноземної валюти різних випусків та різного фізичного стану.

Читайте також:

Крім того, учасники зустрічі обговорили актуальні питання роботи готівкового валютного ринку та домовились і надалі вживати спільних заходів для боротьби з нелегальними гравцями.

Раніше ми писали, що громадяни можуть звертатися за послугою інкасо щодо прийняття старої готівкової іноземної валюти до 7 українських банків із 65 діючих.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK