НБУ пом'якшив вимоги до здійснення операцій із готівкою через термінали

Регулятор уточнив вимоги щодо використання одноразового пароля під час здійснення операцій з унесення готівки.
НБУ пом'якшив вимоги до здійснення операцій із готівкою через термінали
Національний банк України / depositphotos.com

Національний банк України пом'якшив вимоги до здійснення платіжних операцій із готівкою через програмно-технічний комплекс самообслуговування (ПТКС). Про це повідомили в НБУ.

Читайте також:

Зазначається, що Нацбанк доповнив перелік виключень та дозволив не підтверджувати за допомогою мобільного телефона здійснення платіжної операції з готівкою через ПТКС, якщо йдеться про:

  • внесення готівки через ПТКС для поповнення рахунку, до якого випущено платіжну картку, за умови одночасного дотримання кількох умов (зокрема в разі забезпечення ПТКС її зчитування та подальшого коректного введення ПІН-коду картки або підтвердження операції банком-емітентом картки);
  • оплату послуг мобільного зв'язку на суму, що не перевищує 200 гривень (протягом одного місяця за один номер мобільного телефону) в межах одного надавача платіжних послуг.

Читайте також:

Крім того, регулятор уточнив вимоги щодо використання одноразового пароля під час здійснення операцій з унесення готівки, зокрема зобов'язав надавачів платіжних послуг вживати заходів щодо унеможливлення отримання іншими особам одноразового пароля, який використовується для підтвердження операції.

"Такі зміни розраховані на посилення контролю за дотриманням вимог законодавства насамперед надавачами платіжних послуг (а не їхніми клієнтами). Вони спрямовані на підвищення прозорості операцій на платіжному ринку та мінімізацію можливостей їх використання у протиправних цілях", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Відповідні норми передбачені постановою правління Національного банку України від 10 серпня 2023 року №97, що набирає чинності з 12 серпня 2023 року.

Раніше ми писали, що Національний банк України посилить вимоги до внесення готівки через платіжні термінали.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK