Запуск мобільних аптек: як працюватимуть у селах та на прифронтових територіях

Наразі лише в 11% сіл України працюють аптечні пункти.
Запуск мобільних аптек: як працюватимуть у селах та на прифронтових територіях
Ілюстративне фото / Getty Images

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою дозволив створювати мобільні аптечні пункти. Це можуть робити суб'єкти господарювання, які мають ліцензії з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, повідомила пресслужба МОЗ.

Читайте також:

"Мобільні аптеки зможуть функціонувати виключно у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти. Також на період воєнного стану мобільні аптеки зможуть працювати на прифронтових територіях та в зонах надзвичайних ситуацій. Вони будуть функціонувати як транспортний засіб ліцензіата", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що мобільні аптеки можуть відпускати лікарські засоби за рецептом та без нього, а асортимент визначатиме ліцензіат. Усі рецептурні препарати відпускатимуться лише за рецептом як паперовим, так і електронним.

Читайте також:

Крім того, такі мобільні аптеки відпускатимуть лікарські засоби, які підлягають реімбурсації за програмою "Доступні ліки". При цьому в мобільних аптеках заборонено продаж наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

"МОЗ не визначає кількість та потребу в мобільних аптечних пунктах. Ліцензіати з роздрібної торгівлі лікарськими засобами самостійно визначатимуть потребу та відповідно розподілятимуть потужності", - пояснили в міністерстві.

Читайте також:

Контроль за діяльністю мобільних аптек покладається на Державну службу України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

За даними МОЗ, наразі лише в 11% сіл України працюють аптечні пункти. Залишається понад 20 000 сіл та селищ, які досі не мають аптечних пунктів. 

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів повернув обмеження в назвах на вивісках аптек.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK