По всій Україні обшуки у військкоматах: правоохоронці викрили схеми ухилення від призову

Наразі проводяться понад 200 одночасних обшуків у всіх регіонах у приміщеннях ТЦК, МСЕК і ВЛК.
По всій Україні обшуки у військкоматах: правоохоронці викрили схеми ухилення від призову
В Україні проводяться обшуки у військкоматах та ВЛК / gp.gov.ua

Правоохоронці здійснюють комплексне дослідження функціонування територіальних центрів комплектування й соціальної підтримки (ТЦК та СП), військово-лікарських (ВЛК) та медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) на території України. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Читайте також:

Зазначається, що правоохоронці виявили масштабні корупційні схеми майже у всіх регіонах країни.

"Попередні дані свідчать про ймовірну причетність до них  службових осіб військкоматів, ВЛК та МСЕК. Наразі проводяться понад 200 одночасних обшуків у всіх регіонах країни в приміщеннях ТЦК, МСЕК і ВЛК", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, за неправомірну вигоду службовці допомагали громадянам оформлювати інвалідність або визнавати їх тимчасово непридатними до служби. Це дозволяло відтерміновувати чи уникнути призову на військову службу.

Читайте також:

За кожним фактом розпочато кримінальні провадження, зокрема щодо зловживання владою або службовим становищем (ст. 364 КК України).

Раніше ми писали, що в Черкаській області повідомили про підозру посадовцю одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, представнику закладу охорони здоров'я та цивільній особі за фактом отримання неправомірної вигоди.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK