Розробка бюджету-2024 на фінальній стадії: Шмигаль назвав пріоритети

Прем'єр-міністр назвав пріоритети держбюджету на 2024 рік.
Розробка бюджету-2024 на фінальній стадії: Шмигаль назвав пріоритети
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

До 15 вересня Кабінет Міністрів ухвалить проєкт державного бюджету на 2024 рік. Його розробка вже на фінальній стадії. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Читайте також:

"Пріоритетом номер один, як і цьогоріч, буде сектор безпеки й оборони. Техніка, зброя, дрони, ракети, снаряди - усе це максимально для нас важливо", - наголосив Шмигаль.

За його словами, другим акцентом бюджету будуть зарплати лікарів, вчителів та соціальні виплати.

Читайте також:

"Плануємо наступного року двоетапне збільшення мінімальної заробітної плати. Закладаємо індексацію пенсій, будуть фінансуватися субсидії, допомоги ВПО й інші виплати", - розповів Шмигаль.

Він зазначив, що третій пріоритет держбюджету - відновлення. Як підкреслив прем'єр-міністр, для уряду важливо продовжити та завершити проекти відбудови, які вже стартували, а також започаткувати нові.

Читайте також:

Також очільник уряду додав, що в січні-серпні цього року до загального й спеціального фондів держбюджету зібрано 1,6 трлн грн. Це податки, акцизи, мита, гранти від міжнародних партнерів.

Раніше ми писали, що під час прогнозування державного бюджету на 2024 рік заплановано підвищення соціальних стандартів, зокрема мінімальної заробітної плати.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK