Яким може бути курс долара до кінця 2023 року: новий прогноз Dragon Capital

Експерти вважають, що є передумови для пом'якшення валютних обмежень та повернення до помірної гнучкості курсу гривні до долара США вже в цьому році.
Яким може бути курс долара до кінця 2023 року: новий прогноз Dragon Capital
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Наприкінці 2023 року офіційний курс долара в Україні буде нижчим за 40 грн. А до кінця 2024 року очікується помірне ослаблення гривні - до 41 грн/дол. Про це свідчить оновлений прогноз компанії Dragon Capital.

Читайте також:

"Ми очікуємо офіційний обмінний курс гривні на кінець 2023 року на рівні 36,6-37,5 грн/дол. порівняно з попереднім прогнозом 39 грн/дол. і прогнозуємо помірне послаблення до 41 грн/дол. до кінця 2024 року", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили аналітики, високий рівень міжнародних резервів, підтримка міжнародних партнерів, відмова від фінансування дефіциту бюджету Національним банком та стабілізація курсових очікувань створюють передумови для подальшого пом'якшення валютних обмежень та повернення до помірної гнучкості курсу гривні до долара США вже в цьому році.

Читайте також:

"НБУ також залишається налаштованим на зміну валютно-курсової політики, проте рухається в цьому напрямку обережніше і повільніше, ніж ми очікували, очевидно, зважаючи на високі ризики. Ми очікуємо, що зміна валютно-курсової політики може відбутися в четвертому кварталі поточного року, проте не виключаємо, що НБУ зачекає до початку 2024 року", - йдеться в прогнозі.

Раніше ми писали, що Служба безпеки нейтралізувала потужне угруповання фальшивомонетників. Вони збиралися продати в Києві пів мільйона підроблених доларів США.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK