Керівництво районної ВЛК на Одещині викрили на корупції

За гроші посадовці "допомагали" військовозобов'язаним "відкосити" від призову на підставі фіктивних документів про непридатність до служби за станом здоров'я.
Керівництво районної ВЛК на Одещині викрили на корупції
СБУ викрила на корупції все керівництво районної ВЛК на Одещині / ssu.gov.ua

Головне управління внутрішньої безпеки СБУ та Національна поліція України ліквідували масштабну схему ухилення від мобілізації в Одеській області. На оборудці викрили все керівництво однієї з районних військово-лікарських комісій, яке діяло у складі злочинної групи. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"За гроші посадовці «допомагали» військовозобов'язаним "відкосити" від призову на підставі фіктивних документів про непридатність до служби за станом здоров'я. Для цього фігуранти "продавали" своїм клієнтам підроблені медичні висновки з наявністю "тяжких діагнозів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що протягом доби організатори оборудки могли "наштампувати" понад 20 фальшивих меддовідок.

Читайте також:

За даними слідства, щоб "пропустити" через місцеву ВЛК ухилянтів з інших регіонів, посадовці виготовляли для них фіктивні документи внутрішньо переміщених осіб. Вартість корупційних "послуг" становила від 7 до 10 тис. доларів США. Сума залежала від терміновості виконання "замовлення".

Одержану підробку ухилянти використовували для зняття з військового обліку й подальшого виїзду за кордон.

На підставі зібраних доказів голові та двом секретарям районної ВЛК повідомили про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 336 та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Читайте також:

Крім того, встановлено особи й повідомлено про підозру 5 чоловікам, які намагались скористатися "схемою" для ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон. Наразі вирішується питання щодо обрання для фігурантів запобіжного заходу. Розслідування триває.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України заблокувала ще 5 каналів нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK