"Заробляли" на ухилянтах: СБУ затримала заступника воєнкому та голову ВЛК

Військовозобов'язаним допомагали "відкосити" від призову на підставі фіктивних документів.
"Заробляли" на ухилянтах: СБУ затримала заступника воєнкому та голову ВЛК
СБУ ліквідувала ще дві схеми ухилення від мобілізації / ssu.gov.ua

Служба безпеки України ліквідувала ще дві схеми ухилення чоловіків призовного віку від мобілізації. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Так, у Херсоні правоохоронці затримали заступника начальника місцевого військкомату, який за гроші "допомагав" військовозобов'язаним "відкосити" від призову на підставі фіктивних документів. Вартість корупційної "послуги" становила від 4,5 до 6 тис. доларів залежно від терміновості.

"За ці суми посадовець знімав із військового обліку через "непридатність" до військової служби за станом здоров'я. Для цього робив відповідні відмітки в особових справах своїх клієнтів. Отриману підробку ухилянти використовували для незаконного виїзду за межі України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Встановлено, що для реалізації схеми фігурант залучив посередника, який підшуковував клієнтів та передавав від них гроші.

Співробітники СБУ задокументували 8 фактів злочинної діяльності й затримали обох зловмисників "на гарячому" під час отримання ними ще одного хабаря. Наразі їм повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, а також обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Читайте також:

В Івано-Франківській області СБУ затримала голову однієї з районних військово-лікарських комісій, який продавав ухилянтам фіктивні довідки про відтермінування призову через "погане" здоров'я.

Для цього посадовець "вписував" у висновки медогляду своїх клієнтів "важкі діагнози". Середня сума за фальшування документів становила 2 тис. доларів США з однієї особи.

Читайте також:

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

За обома викритими фактами тривають розслідування для притягнення всіх винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що на Одещині викрили чергову корупційну схему ухилення від військової служби.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK