За хабарі "списували" ухилянтів: СБУ затримала посадовців військкоматів та ВЛК

СБУ вдалося запобігти нелегальному виїзду до країн Євросоюзу більше сотні потенційних призовників.
За хабарі "списували" ухилянтів: СБУ затримала посадовців військкоматів та ВЛК
СБУ викрила нові схеми для ухилянтів / ssu.gov.ua

Служба безпеки ліквідувала ще 7 схем ухилення від мобілізації, які діяли в різних регіонах України. "На гарячому" затримано організаторів оборудок, серед яких посадовці військкоматів та співробітник військово-лікарської комісії. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"За гроші зловмисники "допомагали" військовозобов'язаним уникнути призову та виїхати за межі України на підставі підроблених документів або в обхід контрольно-пропускних пунктів. Вартість таких "послуг" становила від 500 до 8,5 тис. американських доларів. Сума залежала від терміновості та способу втечі за кордон", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що СБУ вдалося запобігти нелегальному виїзду до країн Євросоюзу більше сотні потенційних призовників.

Читайте також:

У Києві затримано двох громадян однієї з країн Південного Кавказу, які продавали підроблені документи про багатодітне батьківство чи волонтерську діяльність. Придбані фальшивки ухилянти використовували для подальшого виїзду за межі України.

Також зловмисники виводили своїх клієнтів за кордон через заздалегідь підготовлені лісові стежки на Закарпатті.

Читайте також:

На Львівщині військові контррозвідники затримали посадовицю відділення рекрутингу та комплектування райвійськкомату, яка вимагала 17 тис. доларів США з двох працівників місцевого підприємства. За цю суму фігурантка обіцяла обом чоловікам оформити їм документи про непридатність до військової служби.

В Івано-Франківській області затримано начальника одного з районних військкоматів. За хабарі він "списував" місцевих чоловіків із військового обліку за станом здоров'я.

Читайте також:

На Черкащині повідомили про підозру секретарю районної військово-лікарської комісії, який "торгував" фіктивними довідками про наявність "тяжких" захворювань. До незаконної діяльності він залучив свого колегу - лікаря ВЛК.

Так щотижня фігуранти "звільняли від мобілізації" більше ніж 20 осіб, які потім намагалися втекти за кордон.

Читайте також:

У Кіровоградській області затримано посадовця одного з райвійськкоматів, який у змові з членами ВЛК підробляв медичні висновки та продавав їх військовозобов'язаним.

Крім того, на Одещині за матеріалами СБУ 5,2 року тюрми отримав ділок, який намагався переправити за кордон групу ухилянтів поза пунктами пропуску.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України ліквідувала ще дві схеми ухилення чоловіків призовного віку від мобілізації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK