"Гривня не полетіла в космос": Пишний про відміну фіксованого курсу

За словами голови НБУ, зростання попиту на валютному ринку є очікуваним.
"Гривня не полетіла в космос": Пишний про відміну фіксованого курсу
Голова НБУ Андрій Пишний / facebook.com/pyshnyy

Після відмови від фіксованого курсу гривня не здійснила "політ у космос", який пророкували російські ІПСО. Національний банк України продав стільки валюти, скільки потрібно. Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний.

Читайте також:

"А якщо врахувати, що ще 2 жовтня курс продажу валюти на міжбанку був близьким до 36,9 грн/дол. (офіційний курс + 1%), то вона навіть дещо зміцнилася. Якщо бути точним - до 36,5901 грн/дол. Так, це вище ніж офіційний курс, який діяв, але лише на 0,06%", - написав він у Facebook.

За словами Пишного, зростання попиту на ринку очікуване для НБУ. Валютний ринок намагається протестувати рішучість регулятора.

Читайте також:

"НБУ продав стільки, скільки потрібно, щоб задовольнити цей попит. І це ще раз підтверджує той факт, що в нас немає "червоних ліній" у частині інтервенцій. Наша мета - зберегти курсову стійкість. Переконаний, що, коли ринок зрозуміє, що НБУ не планує відпускати гривню у вільне плавання, інтервенції поступово стабілізуються", - наголосив голова НБУ.

Він зазначив, що коливання курсу будуть, але в обидва боки й дуже несуттєві.

Читайте також:

"Натомість учасники ринку зможуть поступово пригадати, як це працювати за нормальних умов, а фінансова система та економіка - ліпше адаптуватися до зовнішніх і внутрішніх шоків", - додав Пишний.

Раніше ми писали, що інвестиційний банкір Сергій Фурса описав нинішній режим управління обмінним курсом.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK