Названо найбезпечніші країни світу: де ж Україна

Серед найбезпечніших країн світу перше місце посідає Ісландія.
Названо найбезпечніші країни світу: де ж Україна
Київ / Getty Images

Інститут економіки та світу (IEP) визначив найбезпечніші країни світу 2023 року. Україна опинилася на 157 місці в рейтингу Global Peace Index. Про це йдеться на сайті Vision of humanity.

Читайте також:

"Глобальний індекс миролюбності" (Global Peace Index) враховує як внутрішні чинники, наприклад, рівень насильства в країні та злочинність, так і зовнішні: міжнародні відносини, витрати на військові потреби та інші параметри.

"Глобальний індекс миролюбності (GPI) 2023 року показує, що середній рівень глобальної миролюбності погіршується дев'ятий рік поспіль: у 84 країнах зафіксовано покращення, а у 79 - погіршення", - йдеться в повідомленні.

Серед найбезпечніших країн світу перше місце посідає Ісландія, друге - Данія. Замикає трійку лідерів Ірландія. Також у першій десятці опинилися Нова Зеландія, Австрія, Сінгапур, Португалія, Словенія, Японія та Швейцарія.

Читайте також:

При цьому Україна в рейтингу посіла 157 місце зі 163, опустившись на 14 позицій. Країна опинилася між Сомалі та Росією. Крім того, низький рейтинг безпеки в Демократичної Республіки Конго (159 місце), Південного Судану (160), Сирії (161), Ємену (162) та Афганістану (163).

Раніше ми писали, що за версією міжнародного агентства Resonance Київ визнали найкращим містом світу 2023 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK