Попит на валюту очікувано зріс: як ринок сприйняв перехід до керованої гнучкості курсу

У НБУ очікують, що в наступні дні чистий попит згасатиме в міру того, як учасники ринку звикатимуть до нової реальності.
Попит на валюту очікувано зріс: як ринок сприйняв перехід до керованої гнучкості курсу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Реакція валютного ринку на перехід до режиму керованої гнучкості курсу, який почав діяти 3 жовтня, є близькою до очікувань Національного банку України. Чистий попит на валюту першого дня запровадження нового курсового режиму очікувано зріс. Про це розповів заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук, передає пресслужба регулятора.

Читайте також:

"Чистий попит на валюту в перший день упровадження керованої гнучкості курсу очікувано зріс. На нашу думку, низка продавців валюти вирішили подивитися, як розвиватиметься ситуація, і на певний час притримати свої продажі. Натомість покупці активізувалися й певною мірою тестували нову систему. Ми були до цього готові", - повідомив він.

За словами Ніколайчука, у НБУ очікують, що в наступні дні чистий попит згасатиме в міру того, як учасники ринку звикатимуть до нової реальності.

Читайте також:

Відповідаючи на питання щодо можливого впливу нового курсового режиму на інфляцію та ВВП, заступник голови Нацбанку зауважив, що в цьому році він буде близьким до нуля. 

"Наша націленість на те, щоб забезпечити курсову стійкість, залишається незмінною. І якщо раніше вона досягалася за рахунок фіксації курсу, то зараз ми будемо дозволяти незначні коливання, згладжуючи їх завдяки інтервенціями НБУ. Тож значного ефекту на ВВП чи інфляцію не має бути", - наголосив він.

Нагадаємо, у НБУ спрогнозували, що буде з курсом надалі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK