Додасть до системи 415 МВт потужності: з ремонту вийшов атомний блок однієї з АЕС в Україні

Атомний блок працює на ядерному паливі Westinghouse.
Додасть до системи 415 МВт потужності: з ремонту вийшов атомний блок однієї з АЕС в Україні
Ілюстративне фото / depositphotos.com

На одній з АЕС України на чотири дні раніше запланованого терміну вийшов із ремонту атомний блок. Він зміцнить енергосистему додатковими 415 МВт потужності. Про це повідомили в Міністерстві енергетики.

Читайте також:

Зазначається, що атомний блок працює на ядерному паливі Westinghouse.

"Атомна генерація минулої зими стала основою енергосистеми країни і залишатиметься такою цього опалювального сезону. Загалом електроенергії, яку генерують наші електростанції, достатньо для покриття потреб споживачів. Працівники всіх видів генерації та розподільних мереж працюють 24/7, аби вчасно підготувати енергосистему до зими", - прокоментував міністр енергетики Герман Галущенко.

Читайте також:

У Міненерго додали, що це восьмий атомний блок, який було відремонтовано за період масштабної ремонтної кампанії в енергетиці. Ще один, дев'ятий, буде підключено найближчим часом. 

Раніше ми писали, що тривалість графіків можливих відключень світла після поновлення масованих атак РФ на енергетичні об'єкти залежить від того, яким у цей день буде електроспоживання та якими будуть можливості електростанцій виробити цю електроенергію.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK