Вимагали гроші та відбирали майно: банда рекетирів тероризувала мешканців Прикарпаття

Зловмисники намагались обкласти "даниною" місцевих підприємців і поступово розширювали свій вплив на прилеглі регіони України.
Вимагали гроші та відбирали майно: банда рекетирів тероризувала мешканців Прикарпаття
СБУ знешкодила банду рекетирів / ssu.gov.ua

Правоохоронці нейтралізували злочинне угруповання, яке намагалося тримати в страху жителів західних областей України. Банда діяла під контролем "смотрящого" за Івано-Франківською областю, відомого кримінального авторитета. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

Як розповіли в СБУ, угруповання тероризували мешканців Прикарпаття, вимагали з них гроші та відбирали приватне майно. Для цього створювали штучні конфліктні ситуації або комерційні спори, а потім виставляли "рахунок" за мирне вирішення проблеми.

"У разі відмови учасники банди погрожували потерпілим та їхнім сім’ям насильством і фізичною розправою, а також "конфіскацією" автомобілів та нерухомості. За один рекетирський "наліт" фігуранти могли "вибити" з людини від 10 до 500 тис. у гривневому еквіваленті", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Так зловмисники намагались обкласти "даниною" місцевих підприємців і поступово розширювали свій вплив на прилеглі регіони України.

А з початком повномасштабної війни бандити почали видавати себе за військових та правоохоронців, які беруть участь у бойових діях. Вони обіцяли жертвам, що заберуть до себе "на нуль", де забиратимуть зарплату в рахунок сплати боргу. Як встановила СБУ, учасники банди оформили собі довідки про непридатність до військової служби за станом здоров'я.

Читайте також:

За наявними даними, діяльність банди призводила до загострення криміногенної обстановки та негативно впливала на суспільно-політичні настрої серед мешканців Прикарпаття.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання 150 тис. гривень у місцевого підприємця. Фігуранти неодноразово погрожували чоловіку, що заб'ють молотками, битимуть трубами по голові, зламають ноги та зроблять інвалідом, якщо він не сплатить їм гроші.

Читайте також:

Правоохоронці затримали двох активних учасників угруповання під час передачі їм усієї суми від потерпілого. При обшуках у помешканнях та автомобілях учасників банди вилучено вогнепальну зброю, кастети та гроші, одержані злочинним шляхом.

Наразі обом затриманим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Вони перебувають під вартою. Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення.

Раніше ми писали, що внаслідок спецоперації в Кіровоградській та Одеській областях правоохоронці нейтралізували кримінальне угруповання, яке тероризувало та намагалося тримати в страху мешканців південних областей України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK