У TikTok запустили фейк про нові графіки комендантської години в Україні

У соціальній мережі TikTok поширюється неправдива інформація.
У TikTok запустили фейк про нові графіки комендантської години в Україні
Київ / Getty Images

У популярній соціальній мережі TikTok масово розповсюджують відео про те, що з 25 жовтня в Україні змінюється графік комендантської години. У Центрі протидії дезінформації (ЦПД) назвали це фейком.

Читайте також:

У відео говориться, що в Україні буде діяти новий графік комендантської години. При цьому автори "творіння" посилаються на голову ВР Руслана Стефанчука, який нібито заявив, що це необхідно для контролювання населення під час зимового періоду. 

Автори відео також просять перейти за посиланням і дізнатися, яка комендантська година буде в тому чи іншому населеному пункті. 

Читайте також:

"Насправді ніяких нових графіків комендантської години не існує, а посилання, за якими користувачів закликають перейти, ведуть на різні TG-канали і сторонні сайти. Окрім того, голова ВРУ також не робив подібних заяв, оскільки рішення про графік комендантської години входить у компетенцію очільників ОВА", - пояснили в ЦПД.

Там додали, що подібні відеокліпи з яскравими заголовками створюються з метою підняття охоплень ресурсів і залучення нових користувачів. 

Раніше ми писали, що в Україні з'явилася інформація про мобілізацію чоловіків старше 60 років, яка виявилася фейком.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK