В Іспанії затримали банду, яка хотіла продати "скіфське золото" з України на 60 млн євро

СБУ та правоохоронці Іспанії затримали контрабандистів.
В Іспанії затримали банду, яка хотіла продати "скіфське золото" з України на 60 млн євро
Контрабандисти хотіли продати в Мадриді "скіфське золото" з України / ssu.gov.ua

Служба безпеки спільно з Бюро економічної безпеки та поліцією Королівства Іспанії нейтралізували транснаціональне злочинне угруповання, яке нелегально вивезло з України вироби "скіфського золота" для продажу в ЄС. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"Унаслідок міжнародної спецоперації в Мадриді затримано п'ятьох учасників банди, які намагалися незаконно реалізувати українські артефакти. Серед затриманих - представник УПЦ (МП) з України", - йдеться в повідомленні.

Під час слідчих дій у зловмисників вилучили 11 викрадених золотих предметів культурної спадщини України на суму понад 60 млн євро. Йдеться про дорогоцінні предмети VIII-IV століть до нашої ери, зокрема золоті сережки, кулон, чокери та пектораль.

Читайте також:

За даними слідства, фігуранти нелегально вивезли артефакти з України до Євросоюзу в період 2014-2020 років. Потім зловмисники намагалися "легалізувати" викрадені культурні цінності під виглядом їх придбання іноземними колекціонерами з подальшим перепродажем на чорному ринку.

Правоохоронці поетапно задокументували злочинні дії фігурантів і затримали їх "на гарячому" під час перевезення українських артефактів. На вилучені старожитності накладено арешт і отримано висновок експертів, що вони належать до культурної спадщини України.

Читайте також:

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину й притягнення винних до відповідальності. Крім того, тривають комплексні заходи для встановлення місцезнаходження всіх українських артефактів "скіфського золота", які були викрадені з території України.

Раніше ми писали, що київські митники виявили в поштовому відправленні археологічні артефакти Русі ІХ-ХІV століть.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK