СБУ викрила нові схеми ухилення від мобілізації: як працювали

Викрито зловмисників, які пропонували ухилянтам втекти до Євросоюзу на підставі підроблених документів.
СБУ викрила нові схеми ухилення від мобілізації: як працювали
СБУ викрила нові схеми для ухилянтів / ssu.gov.ua

Служба безпеки України заблокувала нові схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"Викрито зловмисників, які пропонували ухилянтам втекти до Євросоюзу на підставі підроблених документів. Вартість таких послуг становила до 10 тис. американських доларів", - йдеться в повідомленні.

У різних регіонах України затримано організаторів оборудок. Серед них - керівник відділення столичного медзакладу, заступник директора інституту та адвокатка.

Читайте також:

Також отримано докази причетності двох посадовців військкомату та очільниці військово-лікарської комісії на Київщині до створення злочинної організації, яка "відмазувала" ухилянтів від призову.

Так, на Київщині правоохоронці зібрали доказову базу на організаторів ухилянтської схеми, через яку з військового обліку "списували" потенційних призовників.

Зазначається, що ще наприкінці серпня 2023 року співробітники СБУ викрили трьох організаторів цього угруповання. Ними виявилося двоє начальників відділень військкомату та очільниця військово-лікарської комісії в столичному регіоні.

Читайте також:

У процесі розслідування встановлено причетність до організації схеми колишнього керівника місцевого військкомату та його сина, а також ще двох їхніх спільників. Зловмисники пропонували своїм клієнтам уникнути призову та виїхати за кордон на підставі фіктивних довідок про непридатність до військової служби за станом здоров'я.

На підставі зібраних доказів усім сімом фігурантам повідомили про підозру за ст. 255 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Читайте також:

У Києві затримано керівника психіатричного відділення місцевої клінічної лікарні, який брав хабарі з ухилянтів за фальсифікацію медичних документів, що підтверджували нібито наявність у них важких захворювань.

На Полтавщині заблоковано ще дві схеми для ухилянтів. Одну з них організувала місцева адвокатка спільно з кількома посадовцями місцевого центру медико-соціальної експертизи. За гроші фігурантка пропонувала своїм "клієнтам" оформити інвалідність на близьких родичів і таким чином виїхати з ними за кордон як супроводжуюча особа.

Читайте також:

Іншу оборудку організував заступник керівника філії одного з Полтавських інститутів. За різні суми хабарів він оформляв на навчання військовозобов'язаних, що дозволяло їм претендувати на відтермінування від призову.

Раніше ми писали, що в пункті пропуску "Шегині" Львівської області під час перевірки вантажопасажирського мікроавтобуса прикордонники викрили спробу уникнення прикордонного контролю.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK