Перевозили ухилянтів у каретах "швидкої": на Одещині викрили злочинну схему

Правоохоронці зупинили на міжнародній трасі "Одеса-Рені" карету швидкої допомоги, яка з проблисковими маячками везла до кордону двох ухилянтів.
Перевозили ухилянтів у каретах "швидкої": на Одещині викрили злочинну схему
На Одещині затримали організаторів схеми для ухилянтів / ssu.gov.ua

На Одещині нейтралізували міжнародне злочинне угруповання, яке нелегально переправляло за кордон громадян призовного віку. Для прихованого перевезення ухилянтів по автошляхах регіону фігуранти використовували автомобіль швидкої допомоги з медичним екіпажем. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"Такий "трансфер" доправляв клієнтів до кордону із сусідньою європейською країною в обхід блокпостів. У так званій "зеленці" ухилянтів зустрічав ще один учасник схеми, який переводив їх до сусідньої країни лісовими стежками", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зупинили на міжнародній трасі "Одеса-Рені" карету швидкої допомоги, яка з проблисковими маячками везла до кордону двох ухилянтів. Водночас було затримано організаторів злочинного угруповання. 

Читайте також:

За даними слідства, ними виявилися двоє іноземних громадян із посвідками на тимчасове проживання в Україні та мешканець Одещини.

За гроші вони "допомагали" потенційним призовникам уникнути мобілізації та нелегально потрапити за кордон. Вартість таких "послуг" становила від 4,8 тис. американських доларів з одного клієнта. Гроші фігуранти отримували на банківську картку свого спільника з південного регіону України.

Читайте також:

Під час обшуків за місцями перебування учасників схеми вилучено банківські картки та мобільні телефони із доказами незаконної діяльності, гроші, отримані протиправним шляхом.

Наразі всім трьом організаторам злочинного угруповання повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також:

Крім того, вирішується питання щодо кваліфікації злочинних дій екіпажа швидкої, який був задіяний у незаконній діяльності.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України заблокувала нові схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK