Після війни на Україну чекає проблема нелегальної зброї, - очільник МВС

За словами очільника МВС, уже зареєстровано законопроєкт щодо трофейної зброї.
Після війни на Україну чекає проблема нелегальної зброї, - очільник МВС
Ігор Клименко / t.me/Klymenko_MVS

Після війни на Україну чекає одна з найголовніших проблем - нелегальна зброя. Йдеться про трофейну зброю окупантів. Про це заявив в інтерв'ю виданню "Українські новини" міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Читайте також:

За його словами, уже зареєстровано законопроєкт щодо трофейної зброї.

"Уся трофейна зброя має бути зареєстрована в органах поліції. Ми після реєстрації повертаємо цю зброю назад громадянам, але ми знаємо її номер, ми знаємо, що після закінчення воєнних дій протягом 90 днів ці громадяни мали цю зброю здати або зареєструвати в органах поліції. Я можу сказати, що проблема зі зброєю у нас буде і після війни, ми це прекрасно розуміємо. Ми зараз готуємося, щоб взяти під контроль будь-яке можливе незаконне використання зброї після війни", - розповів голова МВС.

Читайте також:

Водночас він повідомив, що через кордон України з усіма країнами ЄС та Молдовою контрабандно чи некотрольовано не пройшла жодна одиниця зброї.

"Це робота поліції, СБУ і прикордонників. Більше того, я можу сказати, що жоден боєприпас також не пройшов через кордон. Достатньо жорсткий контроль із нашої сторони, і наші партнери підтверджують, що кордон закритий. Це стосується можливості перевезення та передачі зброї з України. В'їзд зброї в нас унормований, зброя завозиться на підставі встановлених правил", - запевнив міністр.

Читайте також:

Він зазначив, що в Україну зайшло багато зброї, тому що треба захищати державу.

"Тут контроль у військових. Там є режим перевезення цієї зброї, але я впевнений, що зброя з кордону йде відразу на фронт, тому що потреба в зброї, боєприпасах є постійно", - додав Клименко.

Раніше ми писали, що прикордонники в Україні викрили незаконний збут зброї, боєприпасів та вибухових речовин.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK