Нова зброя українського виробництва потраплятиме на фронт швидше - Міноборони

На період воєнного стану скорочується виробничий цикл, а також спрощується процес випробувань.
Нова зброя українського виробництва потраплятиме на фронт швидше - Міноборони
Українська колісна самохідна гаубиця 2С22 "Богдана", калібр 155 мм / mil.gov.ua

Нова зброя вітчизняного виробництва потраплятиме на фронт швидше. З 1 листопада Міністерство оборони України суттєво скоротило терміни постачання техніки та зброї в ЗСУ. Про це повідомили в Міноборони.

Читайте також:

Зокрема, на період воєнного стану скорочується виробничий цикл, а також спрощується процес випробувань.

Тепер саме виробник визначає, за якими технічними параметрами він здаватиме замовнику продукцію, а військові погоджують перелік параметрів (раніше військові прописували в технічних умовах значний перелік цих параметрів).

Читайте також:

"Ми скасували надмірні випробування зброї, які не пов'язані з підтвердженням її боєздатності, скоротили кількість всіляких перевірок на різних етапах виробництва, залишивши лише найдоцільніші, спрощуємо механізми постачання зброї та техніки у війська", - наголосив заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Введені зміни також дозволять військам отримувати нові зразки озброєння та військової техніки (ОВТ) швидше.

"Раніше, наприклад, щоб забезпечити гарантійний термін зберігання (для зброї це 10 років), новому зразку ОВТ треба було пройти прискорені кліматичні випробування протягом шести місяців, а іноді й року, щоб визначити, чи буде він працездатним протягом 10 років. Ця вимога зараз скасовується", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що тепер ЗСУ та Міноборони наполягатимуть на підтвердженні лише трьох чинників: ефективності зразка техніки, його безпечності для особового складу та надійності в експлуатації. Виробник бере на себе цілковиту відповідальність за якість виготовленої зброї, обсяг необхідних випробувань та всі ризики, пов'язані з постачанням цієї зброї до ЗСУ.

Нагадаємо, за словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, після війни на Україну чекає одна з найголовніших проблем - нелегальна зброя. Йдеться про трофейну зброю окупантів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK