Недостатня фіндопомога у 2024 році призведе до негативних наслідків для всієї Європи - Мінфін

Збереження фінансової допомоги від країн ЄС та інших партнерів у наступному році є життєво важливим.
Недостатня фіндопомога у 2024 році призведе до негативних наслідків для всієї Європи - Мінфін
Міністр фінансів України Сергій Марченко / facebook.com/minfin.gov.ua

Недостатня міжнародна фінансова допомога у 2024 призведе до негативних економічних наслідків не тільки для України, а й для всієї Європи. Про це в інтерв'ю для видання Politico розповів міністр фінансів України Сергій Марченко, передає пресслужба Мінфіну.

Читайте також:

"Збереження фінансової допомоги від країн ЄС та інших партнерів у наступному році є життєво важливим. Якщо ми не матимемо достатньо ресурсів для фінансування дефіциту держбюджету, це призведе до негативних економічних наслідків не тільки для України, а й для всієї Європи. Така ситуація може спричинити підвищення цін на продукти харчування та енергоносії, збільшити рівень бідності, і, ймовірно, кількість українців, які тимчасово переїдуть до країн ЄС, також зросте", - повідомив міністр.

Він наголосив, що внутрішні доходи держбюджету в повному обсязі спрямовуються на військову кампанію. Водночас кошти міжнародних донорів фінансують найбільш нагальні соціальні та гуманітарні бюджетні потреби. 

"Ми готові до дискусій із партнерами для пошуку практичних рішень, щоб пришвидшити надання фінансової допомоги. Ми віддані впровадженню необхідних структурних реформ, які вже визначено у співпраці з ЄС, США та МВФ, проте ми також відкриті до нових обговорень. Ми не можемо допустити затримку в допомозі", - додав Марченко.

Читайте також:

У Мінфіні зазначили, що станом на зараз уже є запевнення від деяких партнерів щодо продовження фінансової допомоги у 2024 році, а саме від Японії та Великобританії. Проте незабезпечені бюджетні потреби залишаються на високому рівні.  

Раніше ми писали, що у 2024 році Україні знадобиться близько 42 млрд доларів фінансової підтримки, щоб повністю покрити дефіцит державного бюджету.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK