Хто може бути отримувачем та набувачем гумдопомоги: роз'яснення Мінсоцполітики

В Україні розширили перелік юридичних осіб-отримувачів гуманітарної допомоги.
Хто може бути отримувачем та набувачем гумдопомоги: роз'яснення Мінсоцполітики
Ілюстративне фото / facebook.com/MLSP.gov.ua

Отримувач гуманітарної допомоги - це юридична особа, зареєстрована в Україні з визначеним напрямком статутної діяльності. Наприклад, благодійні фонди, громадські організації, реабілітаційні установи. А набувач - це фізична чи юридична особа, яка потребує та отримала гумдопомогу, тобто той, кому вона безпосередньо надається. Наприклад, лікарня чи окрема людина. 

Про це розповіли в Міністерстві соціальної політики.

Читайте також:

Зазначається, що ухвалений Верховною Радою законопроєкт №9111 розширює перелік отримувачів-юридичних осіб. ​До них додали іноземні благодійні організації, представництва яких акредитовані в Україні. 

Крім того, отримувачами можуть бути неприбуткові державні та комунальні установи, органи місцевого самоврядування, надавачі соціальних послуг. 

msp.gov.ua

msp.gov.ua

Читайте також:

У міністерстві наголосили, що тривалий час був неврегульованим механізм, коли благодійний фонд закуповує за кордоном товари (наприклад, турнікети або дрони) та завозить їх в Україну як гуманітарну допомогу. 

"Але гуманітарна допомога - це товари, отримані безоплатно, а не закуплені. Це створювало правові ризики для отримувачів. Адже товари, які вони декларували й завозили як гуманітарну допомогу, по суті такими не були. У такому механізмі був відсутній іноземний донор, який і мав би надавати допомогу", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Проте законопроект №9111 врегульовує й цю ситуацію. Тепер благодійні фонди можуть виступати донором гуманітарки, яку завозять в Україну. 

Раніше ми писали, що Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №9111, яким закріплюється спрощення процедури ввезення, обліку та розподілу гуманітарної допомоги.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK