У Британії тисячі українських біженців ризикують залишитися без житла: що відомо

Українські сім'ї зазнають набагато більшого ризику стати бездомними, ніж інші родини у Великій Британії
У Британії тисячі українських біженців ризикують залишитися без житла: що відомо
У Британії біженці з України можуть втратити житло. Ілюстративне фото / Getty Images

Цієї зими тисячі сімей українських біженців у Великій Британії можуть залишитися без даху над головою. Про це пише The Guardian, посилаючись на дані дослідження Британського Червоного Хреста.

Читайте також:

У звіті благодійної організації та Університету Херіот-Ват йдеться, що до кінця цього фінансового року 6220 сімей українських біженців звернуться за допомогою для безпритульних, що на 13% більше, ніж у 2022-2023 роках. Майже 5000 цих сімей, за прогнозами, опиняться в ситуації "базової форми бездомності".

Дослідники виявили, що українські сім'ї зазнають набагато більшого ризику стати бездомними, ніж інші родини у Великій Британії, через розрив стосунків із господарями, мовний бар'єр та труднощі в навігації на ринку житла.

Читайте також:

"Цієї зими ми очікуємо, що тисячі чоловіків, жінок та дітей з України стануть бездомними у Великій Британії. Команди Британського Червоного Хреста все частіше усвідомлюють, наскільки складно українцям отримати допомогу та підтримку, необхідні їм для пошуку довгострокового житла", - прокоментувала керівниця відділу політики та правозахисної діяльності Британського Червоного Хреста Олівія Філд.

За її словами, українці часто не в змозі покрити авансові витрати на оренду й можуть бути виключені з програм місцевої влади, яка допомагає запобігти бездомності.

Читайте також:

На сьогодні понад 192 000 українців прибули до Британії за двома основними державними схемами: Homes for Ukraine та Ukraine Family Scheme.

Раніше ми писали, що організація United for Ukraine відновлює програму надання безкоштовного тимчасового житла для переселенців з України, які шукають прихисток у Європі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK