Зеленський "скасував" воєнний стан у 10 областях України: викрито новий фейк

Для створення фейку шахраї використали відеозвернення Зеленського від 23 листопада, у якому він говорить про нові санкційні рішення.
Зеленський "скасував" воєнний стан у 10 областях України: викрито новий фейк
Президент України Володимир Зеленський / Getty Images

У соцмережах поширюється відео, у якому президент Володимир Зеленський нібито "оголошує про скасування воєнного стану в 10 областях України". Однак це фейк, заявили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Читайте також:

Відео, яке є нібито фрагментом сюжету телеканалу ICTV, поширюють у TikTok. У ньому йдеться, що президент України "скасував воєнний стан і мобілізацію в 10 областях, аби підіймати економіку".

Зазначається, що відео опублікував акаунт із логотипом ICTV на аватарі, щоб виглядати більш правдоподібно. Але насправді це не сторінка каналу, а саме відео є підробкою.

Як пояснили в Центрі, для створення фейку шахраї використали відеозвернення Зеленського від 23 листопада, у якому він говорить про нові санкційні рішення. Про скасування воєнного стану нічого не було сказано, цю "заяву" зловмисники наклали поверх оригінального відео.

Читайте також:

"Також у кінці ролика показують ведучого ICTV, який закликає перейти за посиланням, щоб дізнатися, у яких саме областях скасовують воєнний стан. Цей текст також озвучили поверх відео, а саме посилання є рекламою сумнівного Telegram-каналу", - додали в Центрі стратегічних комунікацій.

Раніше ми писали, що російські ЗМІ з посиланням на іноземне видання Weekly Blitz почали поширювати черговий фейк про війну в Україні. З'явилася інформація про нібито "мобілізацію сотень вагітних українок до лав ЗСУ".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK