В енергосистемі України дефіцит: в "Укренерго" зробили важливу заяву

Українців просять ощадливо споживати електроенергію протягом усього дня до 18:00.
В енергосистемі України дефіцит: в "Укренерго" зробили важливу заяву
Ілюстративне фото / Getty Images

У середу, 29 листопада, в енергосистемі України було зафіксовано дефіцит електроенергії через зростання споживання на тлі важких погодних умов та нових підключень споживачів. Про це повідомляє НЕК "Укренерго".

Читайте також:

"З 13:00 в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії. Причина дефіциту - стрімке зростання споживання через важкі погодні умови та одночасне включення в мережу тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів", - йдеться в повідомленні.

Водночас електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб задовільнити всі потреби споживачів. Зокрема, сонячні електростанції майже не працюють через щільну хмарність в усіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки ще перебувають у ремонті. 

Читайте також:

"В енергосистемі зараз склалася важка ситуація... Це означає, що споживачам сьогодні зранку й протягом дня потрібно більше електроенергії, ніж можуть виробити всі українські електростанції", - зазначили в компанії.

Українців просять ощадливо споживати електроенергію протягом усього дня до 18:00.

Читайте також:

"Ощадливе споживання не означає, що потрібно вимкнути все в домі й сидіти в темряві. Достатньо вимкнути світло там, де воно в цей момент не потрібно, й уважно поставитись до того, як ви користуєтесь потужними електроприладами: залишити працювати тільки найнеобхідніше, а всі нетермінові справи перенести на вечір та ніч після 18:00", - додали в "Укренерго".

Раніше ми писали, що в Україні при температурі нижче -8 градусів можливі відключення електроенергії в пікові години.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK