Обіцяв за гроші "повернути з полону" загиблого військового: у Харкові затримали шахрая

Правоохоронці ліквідували ще одну шахрайську схему виманювання грошей у сімей українських захисників.
Обіцяв за гроші "повернути з полону" загиблого військового: у Харкові затримали шахрая
СБУ затримала в Харкові шахрая / ssu.gov.ua

У Харкові викрили місцевого жителя, який видурював 10 тисяч американських доларів із дружини загиблого воїна ЗСУ. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Читайте також:

"Зловмисник "зіграв" на тому, що військовослужбовець загинув у так званій сірій зоні, тому його тіло ще не передали близьким. Дізнавшись про це, шахрай почав видавати себе за співробітника СБУ та переконувати жінку в тому, що її чоловік начебто перебуває в полоні в російських окупантів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за грошову "винагороду" фігурант обіцяв їй своє сприяння в "поверненні" військового додому. Для вирішення цього питання зловмисник "гарантував" своїй жертві, що внесе прізвище нібито полоненого воїна до списку на "першочерговий" обмін.

Співробітники СБУ затримали афериста під час отримання грошей від потерпілої. Під час обшуку в затриманого вилучено мобільний телефон із доказами незаконної діяльності.

Читайте також:

Наразі зловмиснику повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 8 років ув'язнення.

Раніше ми писали, що поліція Закарпаття затримала 35-річного жителя Києва, який разом зі спільниками ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донецької області на 7,5 млн гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK