"Обкладали даниною" ухилянтів: на Одещині викрили псевдоправоохоронців

Рекетири видавали себе за правоохоронців та "обкладали даниною" ухилянтів.
"Обкладали даниною" ухилянтів: на Одещині викрили псевдоправоохоронців
СБУ викрила на Одещині рекетирів / ssu.gov.ua

Правоохоронці нейтралізували злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Одеської області. Рекетири видавали себе за правоохоронців та "обкладали даниною" ухилянтів. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

Так, зловмисники видавали себе за посадовців Служби безпеки та військкомату та "вибивали" гроші з потенційних призовників. За різні суми "відкупу" фігуранти обіцяли потерпілим не притягувати їх до кримінальної відповідальності за нібито ухилення від мобілізації.

"Для "переконливості" зловмисники підробили собі шеврони СБУ та пред'являли своїм жертвам фальшиве посвідчення співробітника української спецслужби. У разі відмови платити рекетири погрожували викраденням та фізичною розправою", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці задокументували факт вимагання учасниками банди 20 тис. американських доларів із місцевого жителя.

Читайте також:

Наразі зловмисників затримано та взято під варту. Їм повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189, ст. 146, ст. 353 Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що у Вінниці нейтралізували кримінальне угруповання, яке тероризувало жителів міста та намагалося "підім'яти" під себе аграрний бізнес у регіоні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK