Хотіли захопити паркувальний бізнес у Києві: СБУ знешкодила банду

Зловмисники намагалися "підім'яти" під себе легальний паркувальний бізнес у Києві.
Хотіли захопити паркувальний бізнес у Києві: СБУ знешкодила банду
СБУ знешкодила банду, яка хотіла захопити паркувальний бізнес у Києві / ssu.gov.ua

У Києві нейтралізували злочинну організацію, яка тероризувала мешканців столиці та захоплювала їхній бізнес. До складу угруповання входило 15 осіб, серед яких представники криміналітету з пострадянських країн. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

Зазначається, що зловмисники намагалися "підім'яти" під себе легальний паркувальний бізнес у Києві.

За даними слідства, фігуранти підшукували "привабливі" автостоянки в столиці та змушували їхніх власників відмовитися від управління цими об'єктами.

"Фактично бандити "заводили" на стоянки своїх менеджерів, які привласнювали весь прибуток, а реальних власників залишали без нічого. У разі відмови зловмисники здійснювали збройні напади на підприємців. Їм погрожували насильством та фізичною розправою", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

За наявними даними, щомісяця фігуранти одержували мільйонні "прибутки", частину з яких направляли на поповнення так званої "злодійської каси".

Унаслідок оперативних дій у столиці затримано шістьох учасників угруповання під час передачі їм грошей від потерпілого.

Читайте також:

При обшуках за адресами проживання фігурантів вилучено вогнепальну зброю та боєприпаси, мобільні телефони, комп'ютери та чорнові записи з доказами незаконної діяльності, печатки фіктивних фірм, які фігуранти використовували для "завірення угод" із постраждалими підприємцями, понад пів мільйона готівки в гривневому еквіваленті, імовірно, одержаної злочинним шляхом.

Затриманим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189, ч. 1 і 2 ст. 255 Кримінального кодексу України. Крім того, дії одного з затриманих додатково кваліфікуються за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Читайте також:

Раніше ми писали, що у Вінниці нейтралізували кримінальне угруповання, яке тероризувало жителів міста та намагалося "підім'яти" під себе аграрний бізнес у регіоні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK