СБУ заблокувала 3 канали виїзду ухилянтів з України: як діяли схеми

У різних регіонах України затримано організаторів нелегальних трафіків, серед яких очільник одного з районних військкоматів.
СБУ заблокувала 3 канали виїзду ухилянтів з України: як діяли схеми
СБУ ліквідувала три нові схеми для ухилянтів / ssu.gov.ua

Служба безпеки заблокувала ще 3 канали незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. У різних регіонах України затримано організаторів нелегальних трафіків, серед яких очільник одного з районних військкоматів. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

За гроші ділки пропонували потенційним призовникам виїхати до Євросоюзу на підставі підроблених документів і таким чином уникнути мобілізації. Вартість таких "послуг" оцінювали від 5 до 12 тисяч американських доларів залежно від регіону, терміновості втечі та "об'єму гаманця" в клієнта.

Так, на Львівщині СБУ затримала керівника одного з районних військкоматів, який переправляв ухилянтів за кордон як перевізників гуманітарних вантажів для ЗСУ. Використовуючи власні зв'язки, посадовець вносив персональні дані військовозобов'язаних до інформаційної системи "Шлях" як професійних водіїв міжнародних рейсів.

Читайте також:

В Одесі ще одну "схему" організував місцевий житель, який продавав ухилянтам висновки військово-лікарської комісії про фейкову непридатність до служби за станом здоров'я. Для виготовлення фальшивок ділок використовував спільників у військкоматі та серед посадовців ВЛК.

У Дніпрі викрито трьох учасників злочинної групи, які продавали ухилянтам підроблені довідки про непридатність до служби за станом здоров'я. Для виготовлення фальшивок ділки використовували власні зв'язки в одному з місцевих військкоматів обласного центру.

Читайте також:

За всіма викритими фактами триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що на Закарпатті прикордонники затримали 29-річного жителя Коломиї, який уже вчетверте спробував незаконно потрапити за кордон. Він хотів на надувному матраці перепливти повноводну Тису.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK