Від 400 до 6000 доларів за послуги: в Україні знешкодили 4 схеми ухилення від військової служби

Суми неправомірної вигоди за вирішення "питань" коливалися від 400 до 6000 доларів.
Від 400 до 6000 доларів за послуги: в Україні знешкодили 4 схеми ухилення від військової служби
Ліквідовано чотири нові схеми ухилення від мобілізації / npu.gov.ua

Національна поліція ліквідувала чотири корупційні схеми ухилення від військової служби. Серед фігурантів - лікар медичного закладу, адвокат, дві цивільні особи, проректор інституту та посадовець квартирно-експлуатаційного відділу. Про це повідомила пресслужба відомства.

Читайте також:

Унаслідок комплексних заходів у різних регіонах затримано організаторів корупційних схем. За гроші вони пропонували потенційним призовникам організувати "підстави" для уникнення мобілізації. Вартість таких послуг коливалася від 400 до 6000 доларів.

Так, у Києві затримали проректора вищого навчального закладу. Він отримав від студента магістратури 1200 доларів неправомірної вигоди за безперешкодне та успішне складання ним сесії, аби останнього не відрахували з вишу.

Читайте також:

На Черкащині викрили адвоката та місцевого мешканця, які за суму 5500-6000 доларів обіцяли громадянину зробити його непридатним до служби. Це питання мали вирішити завдяки своїм корупційним зв'язкам у військово-лікарських комісіях ТЦК та СП. Обох затримали під час отримання 5500 доларів та 10 000 грн.

На Житомирщині затримали лікаря - члена лікарсько-консультативної комісії. Він отримав 13 000 грн за встановлення фіктивного діагнозу отримання "хворим" групи інвалідності терміном на два роки.

Читайте також:

На Чернігівщині викрили одного з керівників квартирно-експлуатаційного відділу. Він отримав 600 доларів від чоловіка за призначення його знайомого на посаду водія у військовій частині. Таке працевлаштування дозволило б йому нести службу подалі від фронту.

Викритим особам повідомили про підозри. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Раніше ми писали, що Служба безпеки ліквідувала ще 4 схеми ухилення від мобілізації, які діяли в різних регіонах України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK