В енергосистемі знову дефіцит: чи відключатимуть світло в Україні

Українців просять ощадливо споживати електроенергію.
В енергосистемі знову дефіцит: чи відключатимуть світло в Україні
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У понеділок, 11 грудня, в енергосистемі України зафіксовано дефіцит потужності. Однак графіки відключень світла поки що не прогнозуються. Про це повідомили в НЕК "Укренерго".

Читайте також:

"В енергосистеми дефіцит потужності. Причини - недостатній обсяг генерації на тлі високого рівня споживанні в країні. Можливості електростанцій щодо збільшення виробництва електроенергії все ще сильно обмежені", - йдеться в повідомленні.

Сьогодні одразу три енергоблока не включились в роботу у визначений час через продовження терміну аварійного ремонту. На інших блоках теплоелектростанцій тривають аварійні та планові ремонтні роботи, а сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні.

Читайте також:

За інформацією "Укренерго", споживання перевищує прогнозний рівень на 2,2%. Це еквівалентно роботі щонайменше двох додаткових блоків теплових електростанцій, потужностей яких наразі немає в наявності. В окремих областях зростанню споживання сприяє і погіршення погодних умов: сильний вітер та ожеледиця.

"Ліміти споживання в регіонах не запроваджувались, графіки відключень не вводилися та не прогнозуються", - зазначили в компанії.

Читайте також:

Українців просять ощадливо споживати електроенергію для уникнення дефіциту й підтримки балансу між виробництвом та споживанням в енергосистемі.

Раніше ми писали, що переважна більшість (75%) громадян готувалася до можливих проблем з енергопостачанням в Україні взимку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK