В Україні змінилися правила продажу валюти: скільки доларів можна купити

НБУ дозволив українцям купувати стільки доларів, скільки їм потрібно.
В Україні змінилися правила продажу валюти: скільки доларів можна купити
Ілюстративне фото / Getty Images

Національний банк України скасував обмеження щодо обсягу продажу готівкової іноземної валюти населенню. Нові правила діють з 1 грудня 2023 року. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Читайте також:

Так, з 1 грудня регулятор зняв усі обмеження для банків та небанківських фінансових установ на обсяги можливого продажу ними готівкової іноземної валюти населенню.

Нардеп нагадав, що до цього обсяг можливого продажу готівкової валюти для кожного банку визначався як сума декількох складових, зокрема, залишок готівкової валюти в банках станом на 13 квітня 2022 року, обсяг перевищення між купівлею-продажом готівкової валюти та 120% від обсягу купленої безготівкової валюти в населення.

Читайте також:

"Тепер ці обмеження скасовано. Це важливий крок на шляху до валютної лібералізації, пом'якшенню валютних обмежень", - додав Гетманцев.

Раніше ми писали, що Національний банк України з 4 до 8 грудня провів валютні інтервенції на міжбанківському валютному ринку, продавши 546 млн і купивши 1,99 млн доларів за тиждень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK