Переправляв чоловіків через держкордон України: одеські правоохоронці викрили працівника ТЦК

Працівник ТЦК переправляв військовозобов'язаних за кордон.
Переправляв чоловіків через держкордон України: одеські правоохоронці викрили працівника ТЦК
Ілюстративне фото / dpsu.gov.ua

На Одещині правоохоронці викрили працівника ТЦК в організації незаконного переправлення військовозобов'язаних через державний кордон України. Про це повідомили в Національній поліції.

Читайте також:

Правоохоронці встановили, що військовий у жовтні 2023 року під час проходження служби в одному з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в Одесі разом зі своїм братом одержали 7000 доларів від родички військовозобов'язаного за вирішення питання про звільнення його з військової служби. За отриману неправомірну вигоду вони обіцяли вплинути на військових посадовців, які уповноважені ухвалювати такі рішення.

Поліцейські задокументували, як військовослужбовець уже на посаді в іншому ТЦК та СП в Одеській області самостійно підшукав чоловіка, який хотів виїхати з країни, попри тимчасову заборону на період дії воєнного стану. 

Читайте також:

"Діючи спільно з наразі невстановленими слідством особами, порушник пообіцяв йому за грошову винагороду в сумі 10 тисяч доларів оформити опікунство над інвалідом або так званий "білий" квиток, що дасть змогу перетнути державний кордон через офіційний пункт пропуску", - йдеться в повідомленні.

Після того, як зловмисник отримав на криптогаманець завдаток у розмірі 100 доларів, правоохоронці затримали його в процесуальному порядку.

Читайте також:

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332, а також за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років із конфіскацією майна.

За клопотанням слідчих суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 214 тис. гривень. Після її внесення підозрюваного було звільнено з-під варти. 

Читайте також:

Брату військового повідомили про підозру за ч. 2 ст. 369-2 ККУ. Цей злочин карається штрафом від 34 до 85 тис. гривень або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Правоохоронці встановлюють й інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Раніше ми писали, що правоохоронці нейтралізували злочинне угруповання, яке тероризувало жителів Одеської області. Рекетири видавали себе за правоохоронців та "обкладали даниною" ухилянтів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK