У Запоріжжі викрили схему ухилення від мобілізації, якою скористалися сотні громадян

За період 2022-2023 років понад 300 осіб ухилилися від мобілізації.
У Запоріжжі викрили схему ухилення від мобілізації, якою скористалися сотні громадян
У Запоріжжі ДБР викрило схему ухилення від мобілізації / dbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань викрило схему ухилення від мобілізації, яку організував керівник одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Запоріжжя. Про це повідомили в ДБР.

Читайте також:

Так, керівник районного ТЦК та СП та троє його підлеглих надавали військовозобов'язаним повний "пакет послуг" для звільнення від військової служби.

"Ухилянтів реєстрували в тому ж районі міста, де розташований військкомат, потім їх ставили на облік та надавали сфальсифіковані медичні документи для проходження ВЛК із подальшим звільненням від військової служби", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

За оперативними даними, так за період 2022-2023 років понад 300 осіб ухилилися від мобілізації. Орієнтовна вартість "послуги" ділків становила 2-3 тисячі доларів США на одну особу. 

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання та роботи посадових осіб районного ТЦК та СП. Наразі слідчі дії тривають. Встановлюється повне коло залучених осіб.

Читайте також:

Кримінальне провадження ведеться за ч. 2 ст. 28, ст. 336, ч. 4 ст. 409 КК України. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 10 років.

Раніше ми писали, що Служба безпеки заблокувала нові схеми ухилення від військової служби та нелегального виїзду за межі України чоловіків призовного віку



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK