Макрофінансова допомога від ЄС: Україна отримала останні 1,5 млрд євро

У 2023 році Україна отримала 18 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС, майже половину від загального обсягу зовнішнього фінансування бюджету.
Макрофінансова допомога від ЄС: Україна отримала останні 1,5 млрд євро
Ілюстративне фото / Getty Images

У четвер, 21 грудня, до державного бюджету України надійшли 1,5 млрд євро від ЄС, останній транш у рамках масштабної програми макрофінансової допомоги (МФД+) у 18 млрд євро на 2023 рік. Про це повідомили в Міністерстві фінансів.

Читайте також:

Зазначається, що кошти спрямовуються на пріоритетні потреби держбюджету в соціальній та гуманітарній сферах.

Україна отримує фінансування в рамках МФД+ на пільгових умовах із терміном погашення кредиту 35 років. Відсотки та інші пов'язані платежі за обслуговування кредиту замість України компенсуватимуть країни ЄС. 

"18 млрд євро забезпечили більше 45% потреби в зовнішньому фінансуванні на поточний рік. Передбачуваність та прогнозованість фінансової допомоги дозволила своєчасно та в повному обсязі забезпечувати нагальні бюджетні видатки", - прокоментував міністр фінансів Сергій Марченко.

Читайте також:

У міністерстві нагадали, що від початку повномасштабної війни загальний обсяг бюджетної підтримки від ЄС сягнув 26 млрд євро.

Раніше ми писали, що 22 листопада Україна отримала десятий транш масштабної макрофінансової допомоги від ЄС (МФД+) на 2023 рік у розмірі 1,5 млрд євро.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK