Чи вірять українці в перемогу України у війні з РФ - опитування

Віра в перемогу продовжує об'єднувати абсолютну більшість українців.
Чи вірять українці в перемогу України у війні з РФ - опитування
Ілюстративне фото / Getty Images

У перемогу України у війні проти російського агресора вірить більшість українців. Сумніваються лише 5% опитаних. Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом "Демократичні інціативи" спільно з Центром Разумкова з 8 до 15 грудня 2023 року.

Читайте також:

"Віра в перемогу продовжує об'єднувати абсолютну більшість українців (88%), причому 63% з них вірять у перемогу однозначно. Сумнівається в перемозі лише 5% опитаних", - зазначили аналітики.

Щоправда, порівняно з груднем 2022 року дещо змінилося співвідношення між тими, хто в перемогу вірить безумовно (було 78%, стало 63%), і тими, хто скоріше вірить у перемогу (було 15%, стало 25%).

Читайте також:

До того ж більше половини українців (58%) вірять, що Україна переможе в цій війні в короткостроковій перспективі:

  • 6% - у найближчі кілька місяців;
  • 21% - до літа 2024 року;
  • 31% - через 1-2 роки.

До перемоги в середньостроковій перспективі (3­-5 років) схиляються 15% респондентів. При цьому ті, які не вірять, що перемога настане за їхнього життя, в абсолютній меншості (2,5%).

Нагадаємо, за словами Володимира Зеленського, незважаючи на думки та прогнози окремих військових командирів та представників держав-партнерів, терміни завершення війни РФ проти України залежать від багатьох факторів, зокрема від стійкості України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK