Чи можливий колапс в енергосистемі України через обстріли РФ під час холодів: відповідь "Укренерго"

За словами голови правління НЕК "Укренерго", низькі температури є випробуванням для будь-якої енергосистеми.
Чи можливий колапс в енергосистемі України через обстріли РФ під час холодів: відповідь "Укренерго"
Ілюстративне фото / Getty Images

Навіть якщо ворог скористається періодом похолодання для здійснення нових масованих атак на енергооб'єкти, колапсу в енергосистемі України не буде. Про це в ефірі телемарафону розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Читайте також:

"Це вже буде не вперше. Саме такі періоди росіяни вибирали перед своїми масованими атаками. Ми це вже проходили близько 20 разів. Це, звичайно, створить нам додаткові проблеми. Але я впевнений, що це буде питання тривалості можливих перерв в енергопостачанні через пошкодження якихось об'єктів, проте колапсу в енергосистемі не відбудеться. Ворог цього не досягне", - наголосив він.

За словами Кудрицького, низькі температури є випробуванням для будь-якої енергосистеми.

"Щоб пройти цей складний період без відключень, потрібно виконати дві умови: залучити до роботи всі енергоблоки електростанцій, які зараз перебувають в поточних ремонтах, та в повному обсязі використати 1700 МВт технічної можливості імпорту, яку "Укренерго" відкрило наприкінці минулого року", - пояснив керівник "Укренерго".

Читайте також:

Він додав, що українці можуть допомогти енергосистемі та енергетикам у цей складний період, якщо будуть ощадливо споживати електроенергію в ранкові та вечірні години, коли споживання найбільше.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів забезпечив промисловим споживачам можливість імпортувати електроенергію, що дозволить їм стабільно працювати в разі виникнення дефіциту генеруючих потужностей в енергосистемі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK