Перевірка ДП "Документ": аудитори виявили фінансові порушення на 84 млн грн

Сума неефективного використання коштів на підприємстві сягає близько 84 млн грн.
Перевірка ДП "Документ": аудитори виявили фінансові порушення на 84 млн грн
Ілюстративне фото / Getty Images

Під час планового аудиту діяльності ДП "Документ" протягом останніх 3 років фахівці Держаудитслужби виявили фінансові порушення на 84 млн гривень. Про це повідомила пресслужба ДАСУ.

Читайте також:

Так, аудитори виявили, що підприємство щорічно витрачає мільйони гривень на утримання власного автопарку та неефективно контролює нещодавно відкриті зарубіжні філії для оформлення закордонних паспортів українцями, які перебувають за межами держави.

"Як з'ясувалося, громадяни України, оформлюючи паспорти закордоном, поряд з оплатою сервісних послуг державного підприємства сплачували за законодавством й адміністративний збір, що визначався в гривнях та зараховувався до Державного бюджету України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Встановлено також, що ДП "Документ" залучило сторонніх осіб до адміністрування Єдиного державного демографічного реєстру та ідентифікації громадян іноземців та осіб без громадянства, але не змогло документально підтвердити оплату послуг на 8,4 млн грн.

Також виявлено факти, коли на роботу до філій брали близьких осіб. Загалом на премії, оплату праці за невідпрацьований час, ремонтні роботи та інші послуги ДП "Документ" зайво витрачено понад 45 млн грн.

Читайте також:

Сума неефективного використання коштів на підприємстві сягає близько 84 млн грн.

У відомстві додали, що аудиторський звіт передано до правоохоронних органів.

Раніше ми писали, що внутрішній аудит Міністерства оборони України запрацював на повну силу. За останні 4 місяці у відомстві вдалося виявити корупційні порушення на понад 10 мільярдів грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK