ООН надасть Україні допомогу на 4,2 млрд доларів: на що підуть кошти

ООН продовжуватиме надавати фінансову, продовольчу допомогу, а також допомогу з житлом, розмінуванням, доступом до базових послуг у сфері освіти та охорони здоров'я.
ООН надасть Україні допомогу на 4,2 млрд доларів: на що підуть кошти
Прапор України / depositphotos.com

2024 року Організація Об'єднаних Націй надасть допомогу Україні на 4,2 млрд доларів США для подолання гуманітарних наслідків війни. Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Читайте також:

15 січня 2024 року в Палаці Націй у Женеві заступник Генерального секретаря ООН Мартін Гріффітс та Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді спільно з віцепрем'єр-міністром України Іриною Верещук представили стратегічні плани гуманітарної діяльності ООН в Україні у 2024 році на суму 4,2 млрд доларів США.

Передбачається, що реципієнтами відповідної допомоги впродовж року стануть 8,5 млн найбільш постраждалих осіб в Україні, а також 2,3 млн українців, які були змушені виїхати за кордон унаслідок російської агресії.

Зазначається, що організації системи ООН продовжать надавати фінансову, продовольчу, консультативно-правову допомогу, а також допомогу з житлом, розмінуванням, доступом до базових послуг у сфері освіти та охорони здоров'я тощо.

Читайте також:

У міністерстві додали, що учасники заходу поінформували про подальші плани підтримки України, зокрема фінансові внески на гуманітарне реагування у 2024 році.

Раніше ми писали, що 21 грудня до державного бюджету України надійшли 1,5 млрд євро від ЄС, останній транш у рамках масштабної програми макрофінансової допомоги (МФД+) у 18 млрд євро на 2023 рік.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK