"Ми вистоїмо цієї зими": Галущенко розповів про запаси вугілля та газу в Україні

Міністр енергетики запевнив у достатній кількості запасів палива для проходження зимового періоду.
"Ми вистоїмо цієї зими": Галущенко розповів про запаси вугілля та газу в Україні
Міністр енергетики України Герман Галущенко / mev.gov.ua

Україна має достатньо енергоресурсів для проходження зимового періоду. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час засідання високого рівня Координаційної групи G7+ з надання допомоги енергосектору України.

Читайте також:

"У нас достатньо запасів вугілля, газу і ядерного палива. І це дає нам впевненість сказати, що ми пройшли половину зими і ми вистоїмо до її кінця", - наголосив очільник Міненерго.

За його словами, цього вдалося досягти, зокрема, завдяки наймасштабнішій ремонтній кампанії на енергетичних об'єктах. Для її реалізації використовується й обладнання, надане або придбане за допомогою міжнародних партнерів. 

"Дякую за все, що ви робите для України. На сьогодні система стабільна, зокрема завдяки вам, вашій підтримці і нашим спільним зусиллям для підтримки її стійкості", - зазначив міністр.

Читайте також:

Водночас Галущенко звернув увагу, що ворог продовжує атакувати енергетичні об'єкти, генерацію на прифронтових територіях. Проте ефективна система протиповітряної оборони й заходи з посилення фізичного захисту енергетичних об'єктів не дозволяють росіянам завдати вагомих пошкоджень енергосистемі загалом. 

Раніше ми писали, що запасів газу в українських сховищах достатньо для успішного завершення опалювального сезону 2023/2024.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK