Україна у 2024 році планує активно розвивати атомну енергетику, - Галущенко

Україна планує розпочати будівництво великих блоків для атомних електростанцій у співпраці зі США.
Україна у 2024 році планує активно розвивати атомну енергетику, - Галущенко
Міністр енергетики України Герман Галущенко / mev.gov.ua

Розвиток атомної галузі, децентралізація генерації електроенергії та посилення фізичного захисту об'єктів енергетичної інфраструктури стануть ключовими напрямками діяльності Міністерства енергетики у 2024 році. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

Читайте також:

"Плани великі, і я впевнений, що ми їх реалізуємо. Це і співпраця зі Сполученими Штатами в проєктах розвитку атомної енергетики. Я думаю, що ми якнайшвидше ухвалимо відповідне законодавство і почнемо будівництво великих блоків. По-друге, це розвиток співробітництва в урановій сфері з Великою Британією, Канадою і США для того, щоб витіснити росіян зі світових ринків", - розповів міністр.

Він нагадав, що у 2023 році було реалізовано низку заходів у цих напрямках, зокрема американською Westinghouse у співпраці з фахівцями українського НАЕК "Енергоатом" було розроблено новий вид ядерного палива для реакторів ВВЕР-440.

За словами Галущенка, серед пріоритетних напрямків діяльності в поточному році також децентралізація й нарощування потужностей розподіленої генерації електроенергії, зокрема за рахунок встановлення газових турбін. 

Читайте також:

"Також продовження ремонтної кампанії і заміщення високовольтних трансформаторів на підстанціях, системи захисту", - додав очільник Міненерго.

Раніше ми писали, що в Чорнобильській зоні відчуження мають намір побудувати вітровий парк, який зможе забезпечити світлом майже тисячу домогосподарств.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK