Кабмін виділив Міноборони додаткові 657 млн гривень: на які потреби

Окремо від цієї суми Головному управлінню розвідки Міністерства оборони виділили 10,524 млн гривень.
Кабмін виділив Міноборони додаткові 657 млн гривень: на які потреби
Українські військові / facebook.com/GeneralStaff.ua

Кабінет Міністрів України виділив кошти із резервного фонду держбюджету на термінові потреби бойових бригад. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони.

Читайте також:

Так, уряд виділив Міноборони 657 млн гривень (з них Державній спеціальній службі транспорту - 10,7 млн гривень). Окремо від цієї суми Головному управлінню розвідки Міністерства оборони виділили 10,524 млн гривень. 

Зазначається, що Міноборони спрямує ці гроші на закупівлю техніки й озброєння, оптичних та тепловізійних приладів, засобів зв'язку, виробництво боєприпасів, ремонт та утримання техніки, а також запасних та комплектувальних частин до неї.

Кожна з бригад формує цю потребу індивідуально.

Читайте також:

Водночас, за підходом Генерального штабу ЗСУ, виділені Кабміном кошти розподіляються так: від 1 до 10 млн гривень кожній бригаді за принципами:

  • пріоритет надано військовим частинам, що беруть безпосередню участь у бойових діях;
  • враховано організаційну структуру та чисельність особового складу (умовно, піхоті - більше, льотчикам - менше, тому що літаки обслуговуються в централізованому порядку).

Зараз Міноборони очікує сформовані потреби кожної військової частини, після чого розрахунки узагальнить Генеральний штаб. Тоді Міноборони підготує відповідний запит на Міністерство фінансів, після чого кошти спрямуються до Міноборони та направляться до військових частин. 

Читайте також:

"Виділення коштів із резервного фонду спричинене змінами в адмініструванні "військового ПДФО" у 2024 році. Відтепер 10% від частини військового ПДФО, яке зараховується в державний бюджет, автоматично повертатиметься військовим частинам пропорційно до сплаченого ними податку. Оскільки цю пропорцію можна буде порахувати тільки після сплати ПДФО в січні, то новий механізм запрацює з лютого", - прокоментував заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів виділяє з резервного фонду держбюджету майже 800 млн грн на зміцнення обороноздатності.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK