До держбюджету України надійшли 390 млн доларів від Японії: на що підуть гроші

Фінансова допомога Японії в січні складається з грантової частини коштів на суму 89,8 млн дол. США та частини коштів позики обсягом 300 млн дол США.
До держбюджету України надійшли 390 млн доларів від Японії: на що підуть гроші
Ілюстративне фото / depositphotos.com

До державного бюджету України надійшли близько 390 млн дол. США від Японії в рамках проєктів Світового банку, націлених на соціальний захист та відновлення сільського господарства. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Читайте також:

Зазначається, що фінансова допомога Японії в січні складається з грантової частини коштів на суму 89,8 млн дол. США в рамках проєкту "Екстрений проект надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України" (ARISE) та частини коштів позики обсягом 300 млн дол США в рамках проєкту "Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності" (INSPIRE). 

"Залучені кошти будуть спрямовані для відшкодування видатків держбюджету України на пріоритетні потреби, зокрема у сфері відновлення та соціальної допомоги. Надходження такого фінансування є вагомим внеском у забезпечення наших громадян необхідними послугами, що є критично важливими в умовах війни", - прокоментував міністр фінансів Сергій Марченко.

Читайте також:

Проєкт INSPIRE фінансується за рахунок позики Світового банку в розмірі 1,2 млрд доларів США з Цільового фонду з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine), за підтримки уряду Японії та націлений на забезпечення соціального захисту вразливих верств населення під час та після війни, а також посилення адаптивності системи соціальної підтримки для ефективного реагування на виклики сьогодення та в майбутньому.

Проєкт ARISE має на меті підтримку доступу сільгоспвиробників до фінансування через пільгове кредитування та гранти. 

Раніше ми писали, що Україна отримала 1,34 млрд доларів США як шосте додаткове фінансування в рамках проєкту Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення сталого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine).



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK