На відбудову житлової інфраструктури: Україна отримала майже 50 млн доларів від Японії

Кошти спрямовуються на подолання наслідків, спричинених збройною агресією Росії, та на відбудову житлової інфраструктури України.
На відбудову житлової інфраструктури: Україна отримала майже 50 млн доларів від Японії
Наслідки російської військової агресії в Україні / EPA/UPG

До державного бюджету України надійшла частина коштів гранту обсягом 49,4 млн дол США від уряду Японії в рамках проєкту Світового банку "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" (HOPE). Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Читайте також:

"Залучені кошти спрямовуються на подолання наслідків, спричинених збройною агресією Росії, та на відбудову житлової інфраструктури України", - прокоментував міністр фінансів Сергій Марченко.

Зазначається, що кошти гранту спрямовуються на відшкодування витрат державного бюджету, використаних на компенсаційні виплати власникам осель на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які зазнали помірних пошкоджень і не потребують капітального ремонту.

Проєкт підтримуватиме реформи політики на національному рівні для покращення результатів відбудови. 

Читайте також:

Крім того, найближчим часом Україна очікує на фінансування від урядів Японії та Норвегії через проєкт Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine). Воно частково компенсує видатки держбюджету України на виплати вчителям, працівникам служб першого реагування та на пенсійні виплати. 

Раніше ми писали, що станом на 31 грудня 2023 року загальна вартість відновлення в Україні становить 486 млрд доларів США протягом наступного десятиліття.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK